Lys og laserbehandling (IPL)

IPL lys behandling 

Vi benytter den siste generasjon IPL ved behandling av pigmentflekker, kaffelatte flekker, melasma og små røde blodårer, veldig effektiv behandling av Rosacea i ansiktet. Vår behandling heter DYE-VL fra Alma laser Harmony XL pro, som er den mest oppdaterte teknologien innen lysbehandling av røde og brune flekker i huden. 

Hva gjør IPL 

Ved røde årer og røde flekker i huden vil lyset bli absorbert av hemoglobinet i blodet inne i blodåren. Blodet vil da koagulere og tvinge årene til å løse seg opp naturlig og deretter fraktes bort med lymfesystemet i kroppen. Det oppsamlede blodet som medfører rødhet i huden vil så forsvinne. 

Ved behandling av uønsket pigmentering, vil lyset bli fanget opp i det brune pigmentet og det blir varmt, men ikke så varmt at det blir brent. Varmen løser opp pigmentet ned til små partikler som da enten kommer høyere opp til overflaten av huden og danner en ru, denne ruen vil gradvis bli borte mellom 1-2 uker etter behandlingen. 

Hva er IPL 

IPL benytter vi en håndholdt lampe som lager små pulserende lysglimt med et bredt spekter av synlige bølgelengder. Ved å bruke små pulserende lys dannes det varme. Med IPL kan man få et langsiktig resultat på små blodårer og pigmentflekker. 

Ubehag og Smerter ved behandlingen 

Man kan kjenne et ubehag som vil variere fra person til person. De fleste mener at det kjennes ut som en liten strikk treffer de lokalt. Ubehaget er der kun mens man behandler det enkelte område og er umiddelbart borte etterpå. 

Hva behandler vi med IPL 

Mørke pigmentflekker i huden, det vil si snå områdrer med hyperpigmentering. Blant de vanligste formene for mørke pigmentflekker er aldersflekker. Røde små årer i huden kan behandles og Rosacea. Bakteriell akne responderer godt på lysbehandlingen. 

Behandling av pigmentflekker 

IPL er en effektiv behandling mot de fleste hyperpigmenterte områder i huden, men er spesielt godt egnet til å behandle overfladiske pigmentforandringer med større utbredelse. Ved små, men dype eller tykke pigmentforandringer er gjerne fjerning av pigmentflekkene med laser mer egnet. 

Kviser (akne) 

Akne eller kviser er en vanlig tilstand som skyldes tilstoppede talgkjertler i huden. Acne rammer de fleste mennesker i løpet av livet, men ses aller hyppigst hos tenåringer, som følge av de hormonelle forandringene i kroppen disse årene av livet. 

Behandling av akne 

Det fokuserte lyset stilles inn slik at det blir absorbert av propionebacterium acne som hos mange er en viktig medvirkende faktor for utvikling av acne. Dermed blir bakterien varmet opp og ødelagt, uten bruk av antibiotika. Behandlingen vil ikke virke på alle typer akne da det ikke alltid er bakterier som er den utløsende faktoren. 

Behandling av små årer og rosacea 

IPL virker veldig godt på fjerning av små årer og Rosacea. Det er vanlig med flere behandlinger før kunden er fornøyd. 

Hvor ofte kan man ta behandlingen 

Noe individuell variasjon vil det være, men i utgangspunktet kan man ta behandlingen hver 3 uke. Antall ganger vil være svært individuelt avhengig av hvor dypt problemet ligger i huden og hvor godt huden tolererer lyset. 

Hva kan jeg forvente etter en behandling 

Noen kan få litt hevelse etter behandlingen, denne hevelsen går vanligvis raskt over. Pigmenterte områder får vanligvis en mørkere farge. Årer som blir behandlet blir mer synlig. Alle endringer er bevis for at behandlingen er vellykket. 

I mellom behandlingene 

Veldig viktig å bruke solkrem med minst spf 30 hver dag, og å behandle huden som en sensitivisert hud. Etter endt behandling er det viktig å fortsette med høy faktor for å unngå at problemet kommer tilbake i huden. 

Kontraindikasjoner 

  • Kreft alle typer 
  • Graviditet 
  • Epilepsi 
  • Blodfortynnende medisiner 
  • Alle fotosensitive medisiner 
  • Diabetes 

Kontakt oss

Vækerøveien 210
0751 Oslo

Ring oss på 22 50 95 00
eller e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss på sosiale medier

Kontaktskjema

Navn
E-post *
Melding
Send