Hårfjerning med laser

Hårfjerning med laser

Les mer på Alma sine sider
Facebook siden til Soprano

Til hårfjerning med laser bruker vi Alma laser Soprano Ice. Soprano Ice hårfjerningslaser er en revolusjonerende teknologi spesielt utviklet for å fjerne uønsket hår raskere, mer komfortabelt og med færre behandlinger. Den er egnet til å behandle de fleste hudtyper, også til farget hud.

Soprano Ice varmer gradvis opp hårsekkene ved hjelp av In motion teknologi noe som i prinsippet betyr at terapeuten benytter en lavere energi på laseren, for så å arbeide over et mindre område flere ganger. Dette gjør behandlingen mindre smertefull, en lavere energi er avgjørende for å kunne behandle farget hud med laser.

Før behandlingen

Hårtype og hudfarge blir vurdert av behandleren før man setter i gang med hårfjerning. Både huden din og håret inneholder pigment, også kjent som melanin. Laseren varmer opp pigmentet i håret slik at hårroten blir ødelagt av varmen, samtidig som man reduserer skaden på huden. Jo sterkere kontrast det er mellom din hudtone og hårfarge jo raskere og bedre resultat vil man få.

Hårfjerning med laser virker med å gradvis varme opp hårfollikelen til en passe temperatur slik at hårfolliklene skades, og slik at man hindrer gjenvekst av håret, samtidig som vi hindrer skade i huden på toppen da lyset blir absorbert av det mørke pigmentet i håret, og ikke i huden.

Mange repeterende lysglimt av korte pulser leverer lyset dypt inn i huden, på denne måten oppnår vi en høy grad av energi og terapeutisk varme uten at man kjenner smerte.

  • Unngå sol og selvbruning ca 4 uker før behandling.
  • Ikke vokse eller nappe hår ca 6 uker før behandling.
  • Ved bruk av Isotretinoin må man vente i 6 mnd. før behandlingen kan starte.
  • Start gjerne å barbere området som skal behandles med laser i god tid slik at så mangehår som mulig er i vekstfasen når vi starter behandlingen. Barber området som skalbehandles med laser dagen før for å forhindre sårhet i huden.
  • Ikke bruk peelende/eksfolierende kremer eller andre behandlinger uken førhårfjerning med laser.

Under behandlingen

Det første vi sjekker er kontrasten mellom hår og hud. Er hårene uten pigment eller for lyse, så kan vi ikke behandle de med laser. Deretter sjekker vi at hårene er tilstrekkelig barbert. Jo bedre jobb med barberingen jo bedre resultat med laseren. Vi påfører så en ultralydgele, dette for å redusere smerte, men også for å øke laserens evne til å penetrere huden. Når vi starter behandlingen vil man kunne kjenne små stikk i huden der man har hår. Jo flere hår jo mere stikk. De aller fleste synes ikke det er smertefullt, men de kjenner de små stikkene.

Etter behandlingen med diodelaser

Hos noen mennesker kan det klø i huden etter behandlingen, dette vil gi seg etter et par dager. Benytt solfaktor med høy faktor i minimum en uke etter behandlingen. Det kan oppstår en rødme i huden rett etter behandlingen, dette forsvinner nokså raskt etter behandlingen. Man kan bruke fuktighetskrem etter behandlingen dersom huden føles tørr. Det er ikke anbefalt å trene det første døgnet etter behandling.

I mellom behandlingene

Det området som er behandlet kan barberes så mye man ønsker i mellom behandlingene. Vanligvis opplever de fleste en hårfri eller en periode med mindre hårvekst i mellom behandlingene.

Hvor ofte skal man ha behandling

Det er svært individuelt hvor mange behandlinger som er nødvendig. Dette har mye med den enkeltes hormonsystem. Det er normalt med mellom 6-8 ganger med behandling per område. Ansiktshår kan man regne flere ganger. Tiden mellom hver behandling er i ansiktet mellom 6- 8 uker, og kropp 10-12 uker mellom hver behandling.

De hårene som kan bli borte ved hver behandling er de hårene som er i en Anagen fase. Det kan variere fra gang til gang hvor mange hår dette gjelder. Hår som er i hvilefasen kan ikke bli borte med laser da hårene ikke er på rot, og dermed umulig å drepe roten.

Behandlingen anbefales ikke ved sykdom, graviditet, ved bruk av Isotretinoiner, antibiotika og ved bruk av blodfortynnende medisiner.

Kontakt oss

Vækerøveien 210
0751 Oslo

Ring oss på 22 50 95 00
eller e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss på sosiale medier

Kontaktskjema

Navn
E-post *
Melding
Send