Fotbehandling

Behandling for inngrodde tånegler.

Inngrodde eller «nedgrodde» tånegler er et smertefullt problem som mange mennesker sliter med.

Ved Røa Hud og kroppspleie tilbys behandling for dette, både konservativ behandling ved autorisert fotterapeut og kirurgisk behandling ved kirurg.

Kirurgisk behandling for inngrodde tånegler, eller segmentell neglesengsreseksjon med fenolsyre, er en behandling hvor den «inngrodde» delen av neglen fjernes kirurgisk og man tilstreber permanent løsning av problemet ved å hindre denne delen av neglen å vokse ut igjen. For å oppnå dette benyttes en organisk syre som etser vekk et mindre område av «vekstsonen» til neglen.

Hvem kan få tilbud om kirurgisk behandling av inngrodd negl.

I utgangspunktet kan alle behandles, barn, ungdom voksne og seniorer. Pågående infeksjon med store smerter er ingen grunn til å avstå fra behandling, det kan rett og slett være gunstig å få det gjort når «tåen er på sitt verste», fordi smertene blir bedre allerede etter noen timer og de fleste er mye bedre neste dag

Ved enkelte sykdommer og tilstander vil man ikke tilby denne behandlingen, spesielt gjelder det ved allergi mot lokalbedøvelse, diabetes eller redusert blodsirkulasjon i benet.

Prosedyren:

Først settes lokalbedøvelse ved roten av tåen. Nervene til tåen lammes og resten av prosedyren er smertefri. Så kløves neglen langs siden som gror ned, og denne delen fjernes, helt inne ved negleroten. Området der neglen grodde ut fra blir så behandlet med fenolsyre i to minutter. Syren nøytraliseres, og tåen bandasjeres.

Etterbehandling:

Etter behandlingen er det vanligvis ikke behov for videre tiltak. Det er viktig å ta det med ro første kvelden. Paracet og Ibux er vanligvis nok dersom det er vondt. Bandasjen beholdes til neste dag, deretter plaster og vanlig god fothygiene. Ingen grønnsåpebad eller antibakterielle salver eller lignende.

Kontakt oss

Vækerøveien 210
0751 Oslo

Ring oss på 22 50 95 00
eller e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg oss på sosiale medier

Kontaktskjema

Navn
E-post *
Melding
Send